De Goede Gooier

Een authentieke en luxe huisstijl en website voor hét restaurant aan de Blaricumse Heide. 🍽️

De uitdaging

Restaurant de Goede Gooier heeft een unieke locatie aan de Blaricummerheide. Een locatie die dag in, dag uit veel bezoekers, fietsers en wandelaars trekt. Het restaurant hoeft dus ook weinig moeite te doen om lokale bezoekers aan te trekken. Echter, het aantrekken van nieuwe bezoekers (buiten Blaricum) bleek met de oude website erg problematisch. Zo was de stijl van de website oubollig, kwamen de USP’s bijna niet in beeld en stagneerde de reserveringen van nieuwe bezoekers. Aan ons dus de vraag: 

"Kunnen jullie een moderne stijl en website creëren die bij ons huidige restaurant past en nieuwe gasten aantrekt?"

Aan de slag

Aan het fantastische terras van de Goede Gooier werden wij gebriefd op de in’s en out’s van het project. Tijdens de briefing stelde we kritische vragen om het project voor onszelf en de eigenaren inzichtelijk te maken. Na het gesprek presenteerde we een helder plan met de volgende stappen:

Huisstijl:
  1. Logo & huisstijl
  2. Stijlgids
Website:
  1. Website-ontwikkeling

Logo & huisstijl

Tijdens de briefing kwamen we erachter dat de eigenaren niet tevreden waren met de huidige huisstijl, logo en website. Dit kwam mede omdat de doelgroep de stijl oubollig en gedateerd vond ogen. Dit is iets wat De Goede Gooier absoluut niet wilde uitstralen en dus werd het tijd om terug naar de tekentafel te gaan.

Tijdens een stijlonderzoek hebben we een aantal beelden, kleuren, lettertypes en vormen gekozen en samengevoegd tot één stijl. Om te weten of we op de goede weg zaten, hebben we deze stijl gepresenteerd aan een klein testpanel om te kijken wat voor soort associaties zij hadden. Verrassend genoeg lagen de associaties erg dicht bij de door ons gekozen kernwaarden namelijk: authentiek, natuurlijk, uitnodigend en huiselijk. Hierdoor kregen we bevestiging dat de stijl in de juiste richting zat en konden we de nieuwe stijl met succes presenteren aan de eigenaren van De Goede Gooier.

A mockup of two different stylescapes next to each other for comparison
Moodboards voor de stijlrichting van de nieuwe huisstijl van De Goede Gooier

Stijlgids

Na een akkoord te hebben gekregen op de nieuwe stijl gingen we direct aan de slag om een stijlgids te maken. In deze stijlgids beschreven wij duidelijke richtlijnen voor het creëren van off- en online content. Niet alleen was de stijlgids een hulpmiddel voor onszelf om consistente uitingen te maken maar ook voor toekomstige designers, creatieven of derde partijen.

De stijlgids vat alle regels van de huisstijl samen in een overzichtelijk format

Parallel aan het maken van de stijlgids werkten wij aan een nieuwe versie van het logo. Het oude logo was niet flexibel genoeg en ademde nog de oubolligheid van de oude huisstijl. En zo gingen we aan de slag om een aantal opties te schetsen voor een logo dat perfect aansloot op de huisstijl en zowel offline als online goed werkt.

A visual comparison between the old logo and the new logo
Een vergelijking tussen het nieuwe logo (boven) en het oude logo (onder)

Website-ontwikkeling

Via Miro creëerden wij een wireframe voor een duidelijke website structuur en flow. Daarnaast hebben we deze wireframe gebruikt om aangescherpte webteksten te schrijven. Eenmaal klaar met de flow en de webteksten, zijn we direct aan de slag gegaan met het ontwerp van een website mockup in InDesign. Tijdens dit proces kwam de eerder gemaakte stijlgids perfect van pas, omdat we hierdoor minder hoefden te zoeken naar layouts en design elementen. Na een korte presentatie van de website mockup kregen we een akkoord en zijn we aan de slag gegaan om de hele website in Webflow te bouwen. 

Het resultaat wat een professionele Webflow website die perfect aansloot op de merkwaarden van De Goede Gooier en geheel is ontworpen in de nieuwe stijl. Na het uploaden van de aangeleverde beelden en de door ons geschreven teksten, kon de website online worden gezet. 

An animation of a laptop with a scrolling website in it
Bekijk de complete website van De Goede Gooier op degoedegooier.nl

Na de lancering werd al gauw duidelijk dat de nieuwe website van De Goede Gooier een succes was. Zo kreeg werd de website maandelijks bekroond met verschillende Google Analytics Awards voor hoge conversie, goede vindbaarheid en een groot organisch bereik. Missie geslaagd dus!

Thom en Maarten zijn tot het uiterste gegaan om de stijl van De Goede Gooier authentiek en luxueus te maken. Met de nieuwe website gaan we zeker weten hoge ogen gooien. Chapeau!

Fabrice Patay

Restaurant De Goede Gooier

Resultaten die we hebben behaald

Groei in aantal bezoekers door een nieuwe website

Door een duidelijke structuur, sterke webteksten, een prachtige huisstijl en goede SEO werd de website in de eerste maand door meer dan 4000 bezoekers bezocht via Google. Wow! 😲

Veel bezoekers naar de reserveringen pagina

Sinds de lancering van de nieuwe website, navigeerden maar liefst 27,7% van alle bezoekers, na de homepage en de menukaart te hebben bekeken, door naar de reserveringen pagina. 🤘

De details van het project

Wat hebben we precies gedaan voor deze klant, met wie hebben we samengewerkt en welke tools hebben gebruikt? Goeie vraag! Speciaal voor jou hebben we alles voor je opgesomd! 📎

Project details

Klant

Restaurant De Goede Gooier

Jaar

2021

Services

BrandDesign

Team

Thom Peet (merkstrategie en design) en Maarten de Vries (merkstrategie en design)

Activiteiten

Huisstijlontwikkeling, logo & huisstijl, stijlgids en website-ontwikkeling

Software en tools

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Webflow, Miro en Google Docs

Heb je een uitdaging?

Altijd up-to-date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal interessante content over merken en meer! 🔥

Bedankt! Je aanmelding is goed ontvangen. Vanaf nu ontvang je van ons elk kwartaal een SUPER vette nieuwsbrief!🤘
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Certified branding facilitators

Door op "Accepteren" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op jouw apparaat om deze website te verbeteren, het gebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Cookiebeleid