Nu bezig met
Een feestelijke kerstcampagne Happiness Digger
Een website met spetterende visuele storytelling MOYU
Een nieuwe website voor hét WOZ-bureau van Nederland HNWB
Speelse workshop templates Happiness Digger
Een branding update en nieuwe website IPknowledge
Een feestelijke kerstcampagne Happiness Digger
Een website met spetterende visuele storytelling MOYU
Een nieuwe website voor hét WOZ-bureau van Nederland HNWB
Speelse workshop templates Happiness Digger
Een branding update en nieuwe website IPknowledge

ACmmetri

Asymmetrisch en opvallend 👖

De uitdaging

Met veel passie hebben de twee founders van ACmmetri een high-end kledinglijn voor Oost-Afrika ontworpen. De bedoeling was dat deze unieke en vernieuwende kledinglijn tussen 2022 - 2023 geproduceerd en gepresenteerd zou worden. Helaas had het merk nog geen huisstijl en website en daarom klopten de founders bij ons aan met de vraag:

"Kunnen jullie een visuele identiteit uitdenken voor ons merk en een website/webshop voor ACmmetri ontwerpen?"

Project details

Klant

ACmmetri

Jaar

2021

Wat hebben we gedaan?

Huisstijlontwikkeling, logo & huisstijl, stijlgids en website-ontwikkeling

Het dreamteam

Thom Peet (visuele identiteit) en Maarten de Vries (logo en website ontwikkeling)

Aan de slag

In de eerste meeting presenteerden de twee founders alle informatie die beschikbaar was van het merk. Met een aantal kritische vragen konden wij snel achterhalen welke essentiële informatie nog miste en wat de ‘scope’ van het project ging worden.

Na ons eerste gesprek zijn we samen met de founders het volgende traject gestart:

Huisstijl:
  1. Logo & huisstijl
  2. Stijlgids
Website:
  1. Website-ontwikkeling

Logo & huisstijl

Aan de hand van een grondig stijlonderzoek verzamelden we verschillende inspiratiemateriaal zoals: beelden, teksten, vormen en kleuren. Deze elementen presenteerden we in een moodboard met een ons plan voor de ontwikkeling van de stijl.*

A comparison visual of the old and new logo
Een vergelijking tussen het nieuwe logo (boven) en het oude logo (onder)

Na de presentatie van stijl gaven de founders ons een nieuwe uitdaging: Zij waren namelijk op zoek naar een element/verhaal dat een klein deel van het publiek zou kunnen uitdagen met geheime boodschappen in verschillende communicatie uitingen. En zo kwamen wij - na een kleine brainstorm met de founders - op het idee om Morse code hiervoor te gebruiken.

Via morse-code kan het merk geheime berichten, grapjes en zelfs win-acties verstoppen in haar communicatie uitingen en de bezoeker uitnodigen op een waar avontuur. Naast dat dit een geweldige manier was om het publiek uit te dagen om op verkenning uit te gaan, zijn de stijlelementen van Morse code uitstekend in te zetten voor de huisstijl en het asymmetrische karakter van het merk. Zo vormden de cirkels, vierkanten en rechthoeken interessante lay-outs en kaders om mee te spelen.

Stijlgids

Al de bovenstaande ideeën, elementen, vormen, kleuren en lay-outs hebben we vervolgens mooi samengevat in een stijlgids.

A mockup showing the ACmmetri styleguide

Website-ontwikkeling

Na het presenteren van een duidelijke navigatiestructuur konden we beginnen met het uitdenken van de website. Zo hebben wij een schets gemaakt van de homepage zodat de founders van ACmmetri een duidelijk beeld kregen van hoe de website eruit zou kunnen zien. Na goedkeuring van deze schets kon het ontwikkelen van de website beginnen. 

Na een paar weken hard werken was de website klaar en konden we deze met trots ‘live’ zetten. NICE!* 👍

An animation of a laptop with a scrolling website in it

* Deze design zijn gevuld met tijdelijke beelden en teksten. De uiteindelijke beelden en teksten krijgen een update zodra de volledige kledinglijn geproduceerd is.

De bro’s hebben een unieke huisstijl gecreëerd die 100% past bij onze doelen en overtroffen al onze verwachtingen met een strakke webshop. SUPER bedankt Thom en Maarten!

Austin Kitololo

ACmmetri

Resultaten die we hebben behaald

Een unieke huisstijl met asymmetrische vormen

Naast interessante asymmetrische vormen en een stoer kleurenpalet heeft ACmmetri ook een mysterieus onderliggend concept: Verborgen boodschappen in Morse code. 🆘

Een volledige responsive website met webshop

Een volledig geïntegreerde webshop, met een uitgebreid CMS systeem, filtersysteem voor producten en PayPay + M-Pesa koppeling voor Afrikaans betalingsverkeer. 💳

Heb je een uitdaging?

Certified branding facilitators

Door op "Accepteren" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op jouw apparaat om deze website te verbeteren, het gebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Cookies